logo tekst doij

Wanneer?
Op maandag 17 december houden de gezamenlijke kerken van IJsselstein (verenigd in het Diaconaal Overleg IJsselstein) weer een kerstpakkettenactie in het Kruispunt, Touwlaan 36.

Wie krijgen er een kerstpakket?
Mensen die het financieel erg moeilijk hebben komen in aanmerking voor een kerstpakket. De adressen worden aangeleverd door de pastores, dominees, caritas, diaconieën en diaconale werkgroepen van de verschillende kerken, Pulse, Vitras, Vluchtelingenwerk, de BOKA en Werk en Inkomen Lekstroom.

Uw bijdrage!
U kunt op verschillende manieren bijdragen aan de actie:
U kunt goederen geven waar het DOIJ kerstpakketten van samenstelt. Wij maken kerstpakketten met dagelijkse dingen die elk huishouden kan gebruiken. Bijvoorbeeld; koffie, thee, groenten en fruit in blik of pot, soep, rijst, pasta, broodbeleg, limonade, koekjes of ander snoepgoed. Let u op de houdbaarheidsdatum? In de kerstpakketten doen we geen alcohol of tabak.
Iedere kerk houdt op zijn eigen wijze een inzamelingsactie voor goederen. Houdt alstublieft hiervoor de mededelingen van uw kerk in de gaten.
Op maandag 17 december is er ook gelegenheid om tussen 13.00 en 16.00 uur goederen te brengen bij “het Kruispunt”, Touwlaan 36.
Indien u niet in de gelegenheid bent om naar het “Kruispunt” te gaan dan kunt u contact opnemen met Carolien Bakker tel 030-6871042 om een afspraak te maken.
U kunt ook geld geven, het DOIJ zal daarvan zelf inkopen doen om de kerstpakketten aan te vullen. U kunt geld storten op de bankrekening van de Diaconie van de P.G.IJ. te IJsselstein o.v.v. kerstpakkettenactie. Het bankrekeningnummer van Diaconie P.G.IJ. is: NL 43 RABO 0159 2783 25.

En u kunt op de dag zelf helpen:

  • maandag middag van 13.00 tot ongeveer 16.00 uur klaarzetten de tafels, sorteren van de boodschappen en inpakken van de pakketten,
  • maandagavond van 19.00- ca.21.00 uur inpakken en wegbrengen van de pakketten.

Dit alles gebeurt in het “Kruispunt” aan de Touwlaan 36.

Mensen die ons al eerder geholpen hebben, krijgen tussen half oktober en half november een email vanMargreet Sonneveld. Misschien vindt u het leuk om ons nog een keer te helpen! Zijn er nog hiaten na half november doen wij heel graag een beroep op u om ons te helpen.

Zeer welkom zijn mensen die pakketten willen bezorgen!! Bent u nog niet bekend bij ons en u wilt komen helpen? U kunt zich inschrijven op de lijsten die in de kerken liggen eind november begin december of u kunt zich opgeven bij Margreet Sonneveld, tel: 030-7610355 of via Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met Carolien Bakker: telefoonnummer: 030-6871042,
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een indruk krijgen van de actie?
Kijk op onze website om te kijken wat het diaconaal overleg is.
Nieuwsgierig geworden naar de kerstpakkettenactie van het DOIJ? Kijk naar het filmpje op You tube Kerstpakkettenactie 2015: https://www.youtube.com/watch?v=Nd5HUCspV8A